Sivut

tiistai 22. toukokuuta 2018

Puutarhoissa tapahtuu ja tapahtui puutarhakerhossakin

Puutarhakerhon ja kaikkien muidenkin kasveista kiinnostuneiden tapahtuma oli ti 29.5. Seuralan pihalla taimien (perennojen) vaihtoilta. Idea oli, että voit tuoda ja/tai viedä taimija tai jos vaihto ei onnistu, niin nopeimmat voivat ostaa taimen yhden(1) euron hinnalla. Ei mitään korkeita hintoja meillä! Taimen tuoja voi tietenkin antaa myös ilmaiseksi, jos haluaa.
Kerhon kevätkauden aluksi oli eri teemoja. Jokaisena kokoontumiskertana keskustelimme myös ajankohtaisista kysymyksistä ja kokemuksista. Ekana hiukan kasvikuvauksesta ja enempi oman puutarhakirjan tekemisestä; tämä aihe otettiin esille ma 19.3. Tutkimme, mitä kommervenkkejä kannattaa ottaa huomioon ja mitä virheitä välttää, kun tekee puutarhakirjaa. Mitähän iloa semmoisesta kirjasta olisi?
Kasvien juurielämä: sanomme aina, että kasvi ottaa juurillaan vettä ja ravinteita. Siis miten? Mitä siinä tapahtuu? Tästä ma 9.4. Seuralassa.
Ma 23.4. oli aiheena kivien monipuolinen käyttö: eri kokoiset kivet monessa puuhassa puutarhan eri kulmilla
Sitten 7.5. oli puutarhan suunnittelusta: löytyykö ideoita vaikkapa joillekin neliöille? Mitä kysymyksiä tehdään, kun suunnitellaan? Mukana myös aihe
kasvien tuet: matalat ja isot, mistä aineksista.
Ma 21.5. puhuimme ajankohtaisista asioista; istutuksista, säästä, leikauksista, lannoittamisesta, rikoista ja muista esiin tulleista pulmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti