sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pensaat kohdillaan

Istutussuunnitelma pensaille ja puille oli ihan hyvä: sehän oli esillä  blogissa päiväyksellä 10.03.2013. No, kuinkas suunnitelman kävi? Katsotaanpa nyt, mitä on missäkin. (Jos klikkaat alla olevan kuvan auki, se tarkentuu. Jostain syystä se on suttuinen tässä sivulla.)

Kartassa numerossa 1 on kolme versoa isotuomipihlajasta ottamiani alkuja, ja lisäksi on raidan alla taikinamarja.
Numerossa 2 on kaksi tuijaa reunassa. Aivan niiden vieressä kosteikkoon päin on lisäksi purppuratuomi. Toisen 2-alueen kohdalla onkin viisi tuijaa sekä kaksi kuusta - eli se alue on suunniteltua suurempi.
Numeron 3 kohdalla löytyy reunalla kaksi kuusta (joista ainakin toinen jää henkiin) ja raidan edestä lumipalloheisi ja kultaherukka.
Laajassa 4-alueessa on nyt kasvamassa järjestyksessä näin (vasemmalta lähtien): 2 lännenheisiangervoa, 2 kaunokuusamaa, kiiminginangervo, marjatuomipihlaja, puistosyreeni, (raita), lännenheisiangervo, idänvirpiangervo, kiiltoheisi, (pihlaja), sitten on väliaikainen aukko sekä reunimmaisina koiranheisi ja rusokuusama. 4-alueesta muodostuu melko tiivis, vapaa aidanne. Aukko on toistaiseksi sitä varten, että siitä pääsee kuorma-autolla tuomaan rakennustarvikkeita pihavaraston rakentamiseen. Sen jälkeen siihen istutetaan pari lännenheisiangervoa. Alkujaan raidan ja pihlajan välissä oli iso koivu, mutta se kaadettiin pois.
Numero 5:lla merkityt mongolianvaahterat ovat nekin vasta odottamassa istutustaan merkityille paikoille. Myös tämä johtuu rakennussuunnitelmista.
Numerot 6 ovat syreenejä: valkoinen ja lila isabellasyreeni.
Keskellä 7-alueella on enemmän kasveja kuin suunnitelmassa: A on pihajasmike, 2 x B on loistoangervot, C kultaherukka, 2 x D on pilvikirsikat, E on pikkujasmike, 2 x F on pionit, M on niin kuin Malus eli koristeomenapuu, L on lumipalloheisi ja 4 x R on pensasruusut. Tämän alueen ja aidanteen välissä on vielä 2 x J eli hovijasmikkeet.
"Tori" on siirtynyt hieman alemmas kuin suunnitelmassa.
Keskellä kasvavien, isojen purppuratuomen ja isotuomipihlajan eteen laitoin 2 x K eli laikkukirjokanukkaa ikään kuin talviseksi pusikkonäköesteeksi.
Ja vielä lähellä terassia vasemmalla on G eli japaninhappomarja sekä  2 x H Mustilan hortensiat.
Perennoja löytyy toistaiseksi vain keskuskumpareelta. Niiden seassa ovat lamohietakirsikka ja kaksi verhoangervoa.
Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että istutuksia tuli tiheämpään kuin suunnitelmassa oli arvioitu. Ja kyllä ne kaikki sinne mahtuvat - ovathan siellä pienet ja isot, korkeat ja matalat jonkinlaisessa järjestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti