sunnuntai 11. elokuuta 2013

Lisää löytöaarteita

Maata kuopiessa olen löytänyt lisää mielenkiintoisia ihmiskulttuurin tuotteita sieltä kivien seasta.
Kivikon kolosta löytyi punaiset koululaisen villasukat  - joku riiviö kiusaaja varmaankin on heittänyt toisen sukat hankeen. Toinen sukka oli toisen sisällä.
Löydöistä useimmat ovat lasinpalasia: yksi on vanhanmallisen pullon suu. Kaikkia lasinpaloja en ottanut edes kuvaan, mukana oli vihreää, ruskeaa ja kirkasta lasia. Löytyi myös yksi ehjä, erittäin pieni pullo (lääkepullo?), jonka pohjassa on maagiset luvut 2017. Keramiikan palasia on löytynyt myös: mm. sokerikon särkynyt hattu sekä "korva". Nykyaikaisuutta edustavat yksi kuminpalanen ja yksi muovinpalanen, rahtiosoitelappunen (tehtaalle oli tavara ollut menossa), useita nauloja. Hauska esine on kynän näköinen, kellertävä kappale, joka vaikuttaisi leikkinuolen päältä -  toinen pää on metallia. Metallipalasia olen löytänyt viisi. Yksi niistä on oikein pahasti ruostunut veitsi (terä on poikki). Yksi on metallisuikula-pallukka, josta en arvaamallakaan osaa sanoa, mikä se on ollut. Ja sitten yksi iso, ruostunut esine, joka vaikuttaisi vanhalta lukon osalta, mutta enpä mene vannomaan...
On hauska ajatella, miten nämä esineet ovat saattaneet peltoon päätyä. Heinämiesten kahvitauolla sokerikko putosi kädestä ja särkyi. Ei nääs silloin sokeripalasia laitettu muovipussiin, kun kahvitarpeita koottiin koriin pellolle vietäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti