sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Taimet multiin, kivet asetelmiin

Nyt olen laittanut kaikki ostetut taimet multiin. Viimeisinä meni kaksi koristekastikkaa. Tämän jälkeen on edessä siemenistä kasvatettujen pikkutaimien istutus - ehkä joskus kymmenennen päivän jälkeen. Samoin alkaa entisten kasvien siirtely! Muutamat viime kesän kasveista ovat jo jäämässä toisten jalkoihin.
Aloin kaivelemaan pikkukivikon reunoja: vasemmalle puolelle saan aikaiseksi varjopenkin, kunhan vain puhdistan alueen entisistä heinistä ja vaihdan mullat. Tässä työssä käytän maisemointikangasta penkin reunassa, jotta nurmikolta tulevat heinät ja rikat eivät valtaisi uutta multapenkkiä.  
Kuvassa näkyy kastelukannun kaverina "veistoskivi" ja sen ympärillä kivikkoalue, jonka alla on entisen grillin betonilaatta. Laatan reunamille olen istuttanut kaksi pallotuijaa. Vasemmalla ylhäällä ovat varjoa antavat puut, isotuomipihlaja ja purppuratuomi. Kivien asettelu tälle alueelle tuntuu olevan kovin "taiteellista" työtä. Koetan valita nättejä ja hauskan värisiä kiviä. Milloin tulokseen voisi olla tyytyväinen? 
Nyt ovat kukkimisen aloittaneet mm. idänkurjenpolvi, metsäkurjenpolvi, lumipalloheisi, rusokuusama ja syreenit. Kuvassa rusokuusama kukkii innokkaasti, vaikka se on vasta puolen metrin korkuinen pensas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti