sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kitkemisestä kivitöihin

Eilen jatkoin vuohenputken kitkentää koristeomenapuun takana. Siitä sukeutui koht´siltään kivikaivos: löytyi nimittäin vanha sarkaojan  kohta, johon on joskus kaadettu kiviä oikein ropsauttamalla.
Vasemmalla kivikasan takana on harmaantunut pajun kanto, kivikasan edessä keväällä istutettu pensashanhikki. En ehtinyt kaikkia kiviä etsimään vaan pitää jatkaa tänään samaa harrastusta. Tässäkin ensimmäiset kivet olivat niin pinnassa, että eipä siihen narsissia olisi istutettu. Ja tietenkin vuohenputken juuret siellä kivien välissä suikertamassa - voihan täytinen! Täytyy keksiä näille kiville joku muu tehtävä kuin ojantäyttö.
Keväällä istutettu lilja 'Asiatic White' aukaisi vihdoin nuppunsa. Valkoisessa kukassa on pieniä mustia pilkkuja ja lehden alareunassa on punainen, ohut reunus:
Yksivuotisista sininen piiankieli on osoittautunut kivaksi, täyttäväksi ja pitkään kukkivaksi. Näin se jaksaa vielä syyskuussa:
  Yksivuotisten joukossa on tämä nätti kukkanen, jonka nimeä en tiedä. Sen alku oli vaaleanpunaisten kesäkukkien sekoituspussissa ollut siemen.
Kukka on vaan kovin myöhäinen, näitä nättejä kukkia on varressa muutama, ja varsi on kovin iso, röyhyväinen, vähän parsan näköinen. (= kosmoskukka)

1 kommentti: