sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Laatikot levitetään

Edellisessä postauksessa kerroin, että varaudun laatikkoviljelyyn nyt jo syksyllä. Lavakaulukset odottivat paikoilleen laittamista. Paikka on pohjoisrajalla lähellä orapihlajapensasta. Tänään sain valmiiksi pohjat lavakauluksia varten. Tasoittelin hieman maapohjaa, kaivoin reunalta muutamia tarha-alpin juurakoita ja revin pois muutamia orapihlajan juuriversoja. Laitoin tasoitukseksi vanhoja multapaakkuja (kaikkine juurineen) ja rakensin kolmannelle lavalle pienen kallistuksen.
Pohjalle tuli juuriestekangas. Tästä tämä lähtee, kunhan ehdin viskelemään multaa näihin lavoihin ja rakentelemaan polut lavojen reunoille. En ole ehtinyt lukemaan neuvoja puutarhanetistä. Tämä laatikkoviljely on ihan uutta ideaa; vanhassa suunnitelmassa siitä ei ole halaistua sanaa.
PS: myöhemmin olen viisastunut sen verran, että laatikoiden alle ei laiteta juurieristekangasta. Se estää matojen ja muiden reissuamista maaperästä laatikon multiin ja takaisin. Mieluummin laitetaan vaikkapa sanomalehtiä eristämään parin vuoden ajan ja risuja antamaan ilmavuutta. Tämän remontin olen näille laatikoille tehnyt.

1 kommentti:

  1. Niin ku ei ehdi lukea neuvoja, niin tekee väärin: juurimattoon olisi pitänyt viiltää aukkoja että matoset pääsevät liikkumaan ees ja taas.

    VastaaPoista