keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Ravakkata toimintaa

Olipa se ravakkata toimintaa, kun kunnan miehet tulivat kaatamaan muutaman puun rajoilta. Ensin lähti kunnan välikkömaalta iso koivu uhkaamasta tontun mökkiä. Sitten lähti iso ja vino mänty uhkaamasta naapurin mökkiä. Seuraavana olikin vuorossa noin 30-vuotias kaulittu haapa, jonka juuriversoja minä olen riipinyt nurmikolta ihan alvariinsa.
Metsuri kaatoi varmaotteisesti nämä puut siinä väliköllä semmoiseen suuntaan, jonne minä en olisi ymmärtänyt niitä kaataa. Mutta hänpä tiesi, mitä tekee: puut pötkähtivät juuri siihen paikkaan, josta niiden runkopöllit ja oksat nosturiauton oli hyvä heivata lavalleen. Alakuvassa haapa on juuri kaatumassa: näyttää ikään kuin konkelolta, mutta se johtuu vaan siitä ettei tämä kuva ole video!
Lopuksi vielä rajalla kasvava vino raita sai lähtökäskyn. Metsuri sanoi heti vilkaistuaan puuta, että latvaosa on laho ja sienien peitossa. Tontun pihkaisilla silmillä sieniä ei edes erottanut, mutta kyllä ne siellä olivat.
Ystävällisesti metsuri pätki puun semmoisiin pätkiin,
että minä saan niistä kaikenmoisia koristeellisia vänkylöitä ja jäniksen esto-oksia puutarhaan.
Samaan hötäkkään kerkesin oksakasasta vetää muutamia havunoksia talvisuojiksi ennen kuin nosturiauto tuli hakemaan oksat pois. Muutama päivä sitten jänis olikin jo syönyt uusimpien ruusujen ja loistoangervojen latvat.
Kunnan miesten työ oli tosi ripeätä ja ammattitaitoista. Suurkiitos heille siitä, ja ilmoille hurraahuuto: "hyvä, hyvä, Leppävirran kunta!"  Ainoa ongelma, jonka kohtasin, tuli loppupelissä näin: kun menin siivoamaan tien poskeen ja ravistelin  pientä oksaa pois haravasta, niin haravan varsi katkesi! Hah-hah-ha, tosi tonttumaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti