keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kevään kukkijat ja kivien siirtelyä

Toukokuun alun hellepäivät ovat nyt ohi, mutta kyllä oli kivaa, kun oli lämpöä aina tuolta Vapun päivästä lähtien. Olen istuttanut kuusi tuijaa lisukkeiksi aikaisempiin ryhmiin; yhden rotiskomaisen kuusen otin pois ja tuija tilalle. Liljansipulit tulivat; osan olen jo laittanut maahan, mukana oli kahta sorttia päivänliljaakin. Muutaman päivän perästä tulee lisää kasveja.
Kevään ensikukkijoista otin vain muutaman kuvan.
Lummetulppaani 'Anchillan' kukkiminen oli helteellä aika pian ohi.
Nättinä ryhmänä kukkii kääpiötulppaani 'Turkestanica', joka laittaa kukat kiinni yöksi.
Viime syksynä laitoin lisää narsisseja, mutta toistaiseksi niistä ei ole kovin paljon kukkia  ilmestynyt.
Polkua olen toteuttanut muutamia kymmeniä metrejä. Kun tarvitsen polun korottamiseen maamassoja sinne vesipaikkaan (21.12.2015), niin katselin pikkukiviäni ja löysin niitä kiviympyrästä (27.10.2015). Päätin, että kiviympyrän eteläpuoli pitää tehdä matalammaksi kuin pohjoisreuna (sinne keskelle siirretty hopeamaruna saa aurinkoa) ja sivuille nätti loiveneminen. Siitäpä joudun nyt kärräämään pikkukiviä polun pohjalle. Pari kärrillistä on jo työnnelty, ja lisää pitää työntää.
Kun niitä isompia kiviä löytyi polun pohjalta, onnistuin muutamat niistä siirtämään kiviympyrän luo lähelle neilikkaruusua ja pilvikirsikkaa. Siellä tein jo viime syksynä (12.10.2015) kivireunusta, ja nythän se homma meni uusiksi: eipä muuta kuin vanhat pienet kivet reunasta pois ja uusia isoja kiviä tilalle. Nyt minulla on ollut muutaman kiven päivätinki siinä tienoossa; näyttää reuna nousevan mukavasti ylemmäksi, ja saa sinne taakse lisää multatilaa. Taidan laittaa jonkun ruusun ja pionin sinne kukkuilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti