maanantai 4. heinäkuuta 2016

Valkoinen yllättäjä

Kaukasiankellokki kukki reippaasti pari vuotta sitten, sitten se ikäänkuin katosi ja kuukahti. Tänä vuonna näyttää tätä kellokkia olevan joka paikassa.
Parhaat taimet kukkivat nyt näyttävästi. Puutarhanetissä kerrotaan, että kellokki on kova siementämään. Nythän sekin nähtiin. Kuvassa kellokin takana tonttu Lukko-Lumperi kantaa vanhaa lukkoa. 
Edellistä vielä valkoisempia ovat jasmikkeen kukkaset. Minulla on kolme pensasta, joista pihajasmike voi huonosti ja kaksi hovijasmiketta voi hyvin.
Hovijasmikkeita en ole rohjennut leikata, joten niiden kasvu on ollut aikamoista rompotusta, niin kuin kuvasta näkyy. Nyt nämä jasmikkeet ovat oikein hyvässä kasvussa; niinpä suunnittelen leikkaavani pitkät oksat syksyllä.

Eilen sain valmiiksi yhden kivireunuksen, sen, joka on pitkään ollut "korjattavana".
 Kuvassa olevat tummat härpäkkeet ovat jäniksenestoja - ja näkyypä siinä olevan vihreää verkkoakin, kun oikein tarkkaan katsoo. Olen istuttanut tuonne kivien taakse suosikkililjaani 'Sweet Surrenderia', ja onhan siellä lähdössä myös ruusu 'Rosa Mundi', joten jänön on parasta pysyä kaukana.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla! Olenkin ensimmäistä kertaa täällä. - Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Sinunkin blogissasi on kaunista pihaa ja kuniita kuvia. Toivottavasti kasvu onnistuu edelleenkin. Terveisin "Tonttu".

      Poista