perjantai 3. toukokuuta 2013

Löytötavaraa

Kevään todellista tuloa odotellessa olemme puhdistaneet vanhaa liiteriä. Sinne saadaan uusia pinoja polttopuuta - kunhan keritään kärräämään. Maalattialta kannoimme pois sitä vanhaa sälää, jota aina kertyy puista ja puiden pilkonnasta. Sen kannoimme tontin keskivaiheilla olevaan ojaan täytteeksi. Ja päällimmäiseksi vielä maalattiasta kuorittua tummaa maata.
Siinä samaisessa ojassa hoksasin sitten tällaisen pienenpienen sienen (leveys alle 1 cm). Se on punamaljakas, joka erään juuri samana päivä saamani lehden mukaan on keväinen, esim. lahopajussa kasvava sieni.
Maata möyriessä olen löytänyt myös näitä:
Puteleita on löytynyt muutamia ehjinä sekä jokunen rikottuna. Kuvassa keskellä on pala ruostumatonta terästä, jota on pikkuisen pistehitsattu. Se löytyi puuliiterin lattiamujujen alta. Haarukka löytyi ison kiven viereltä. Se kumma kyllä on italialainen haarukka; siinä lukee Gnali Inox 18/10 Italy. Eipä ollut "hackmanilainen". Olisikohan kyseessä ollut mielenosoitus? Heitetään italialainen haarukka hatelikoon - mitäs lopettivat sorsakoskelaisen aterintuotannon vuonna 2001 ! Aterintuotannon loppumisesta luin kylän perinnekirjasta, jonka vappuna voitin kylän arpajaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti