tiistai 9. kesäkuuta 2015

Toimintaa omenapuiden kukkiessa

Nyt omenapuut ovat parhaassa kukassaan. Kylmä toukokuu sai aikaan sen, että kukinta on ainakin kaksi viikkoa myöhässä. Pientä touhua on tonttu topparoitellut omenapuun alla: ensin piti siirtää yksi iso kivi uudelle paikalleen. Luulin, että siihen menee kaksi päivää, mutta eipä mitään - homma tuli tehtyä yhdessä aamupäivässä. Kello 10:15 kivi nokotti sillä paikalla, johon sitä mielinkin. Puunrankojen päällä kangella nytkyttämällä iso kivi liikkui aika kivasti.
Pitihän siinä välillä vähän huilatakin ja istua omenapuun alla ihailemassa niitä kukkia.
Homman nimi on terassin ja ruusupenkin rakentaminen keskelle pihaa. Ensimmäinen työ oli viime vuonna peittää maan pinta pressuilla. Nyt sitten pressu pois, ja siirtämään se mainittu iso kivi sieltä omenapuun takaa tulevan ruusupenkin reunakiveksi. Toiset kivet odottelivat jo melkein oikeilla paikoillaan. Sitten lapio kouraan ja heittelemään multaa tulevan terassin alalta sinne ruusupenkkiin. On siinä niin hyvää multaa, ettei sitä raaski jättää terassin alle oleilemaan: ei kun hyötykäyttöön vaan. Ja peittämisen ansiosta rikkakasvien juuria ei mullassa nyt näy.
Sitten tasoitellaan aluetta, laitetaan joku pressu alle ja hiukan soraa päälle. Sittenpä ryhdytään nikkaroimaan terassia ja laatimaan ruusupenkkiä sen viereen. Tällai toteutetaan suunnitelmaa tämän blogin päiväyksestä 14.1.2015.
Tänä vuonna kukkii eka kertaa  punainen koristeomenapuu `Hopa` - tässä kuvassa yllä kuvatun työmaan vieressä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti