keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Puurtamista polulla

Tänä aamupäivänä touhusin topakasti polun laatimisessa. Sainkin täyttämistä odotelleet osat melko valmiiksi ennen puoltapäivää.

Ylemmässä kuvassa polku menee taakse pohjoiseen päin risteyskohdasta ja alemmassa kuvassa polku jatkuu toiseen suuntaan (kuvassa ylös) eli länteen. Kuvassa näkyy peitetty multapenkki ja peiton päällä kaikenlaista rojua. Alempi kuva näyttää ylhäältä otetulta; niin onkin - kuvaaja seisoi risteyksessä olevalla isolla kivellä, joka näkyy ensimmäisen kuvan oikeassa nurkassa.
Poluista jäi vielä semmoiset tasoittelusorat laittamatta ja reunukset keksimättä. Tästä eteenpäin joudun taas kaivelemaan uutta polun pohjaa puhtaaksi mullasta ja juurista lähtemällä tuosta risteyskohdasta etelään päin.
Polun reunassa kukkii nyt kamtsatkanmaksaruoho kauniisti: kuvasta näkee, että jänis on käynyt istumassa keskellä maksaruohopehkoa (olisiko noin?).
Pioneista 'Krinckled White' avasi minulle eka kertaa kukkansa. Tämän olen istuttanut  viime vuonna.
Muutama vuosi sitten istutettu nimetön pioni (myyty nimellä 'White) availee nyt kukkiaan. Nyt kukassa näkyy pienen pieniä sivuviiruja, jotka ovat punajuuren punaisia. Näyttäisivät nuput hieman kärsivän märkyydestä näillä keleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti