lauantai 8. lokakuuta 2016

Höylä ratkaisi

Pientä remonttia pukkaa näin syksyn komeina päivinä. Terassin kulma on tähän asti aina tuntunut olevan liian ovelasti toiminnan tiellä. Eli kottikärrin työntö kulman ympäri on tuottanut ikään kuin ylimääräistä suorakulmaisuutta toimintaan. Ja lisäksi vielä turhaa tiukkuutta, kun on kapeat väylät. Lisäksi näytti kuin kulma olisi nuukahtanut alaspäin, nurmi kasvoi jo reunoja myöten. Siispä kun aputonttu oli liikkumassa täällä päin moottorisahan kanssa, pyysin häntä sahaamaan terassin kulmasta palan pois. Itse vaihdoin maata terassin jalan alta; multaa pois ja soraa tilalle.
Sahaus oli nopeasti suoritettu, mutta jälkikäteen katsellen reuna näytti lenkolta. Piti ruveta käsisahalla oikaisemaan, mutta eihän se ollutkaan niin helppoa. Seuraavaksi kävivät melkein kaikki työkalut kokeiltavina, saisiko niillä lautojen päät suoraan: kahdenlaista puukkoa, hiomakone, temmi, vasara, saha... Vihdoin löytyi vanha höylä -  se ratkaisi pelin!
Sitten pystyin aputontun neuvojen mukaan ruuvaamaan tukipuut ja reunapuun kiinni. Eka kertaa käyttelin akkuruuvi/porakonetta.
Tätä ennen vielä laitoin kulman alle yhden parrun alustueksi maata vasten. Ja uusi vinkkelikulma on näin valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti