perjantai 14. lokakuuta 2016

Pieni pala maata

Eilen ja toissapäivänä puuhastelin pienellä maapläntillä. Tarkoitus oli laittaa 30 narsissin sipulia ja joitakin idänsinililjoja nurmikolle keittiön ikkunan alle. Eipä se työ niin mennyt; nurmen alla oli niin paljon pientä kiveä, etteivät sipulit sekaan mahtuneet. Päätin ottaa nurmen pois.  Samalla tältä maapalalta lähtivät isoimmat kivet (pari kottikärrillistä) ja pikkuisen hiekkaakin.
Sitten olikin helppo sijoitella sipulit siihen ja heitellä uutta multaa päälle. Tällä maapalasella on nyt sitten semmoinen suunnitelma, että ensi keväänä jaan siihen rönsyansikkaa ja taidanpa etsiä joitakin keijuangervon taimiakin siihen lisäksi. Rönsyansikkaa onkin vanhastaan siinä ihan vieressä, samoin angervoja. Tämä maapalanen on semmoinen, johon tulee talvisin kolattua lunta aikamoinen kasa.
Tämän työn tuoksinassa satuin näkemään ison hanhiparven lentävän ylitseni: oli ainakin 300 lintua. Parvi piti rauhallista, matalaa, kurahtelevaa ääntä lentäessään kohti länttä. En ole ennen nähnyt noin suurta lintuparvea. Oli hieno näky!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti