sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Liiteriprojekti loppuun

Liiterin kunnostaminen alkaa olla loppusuoralla. Maalattia on alennettu ja seinien alaosat saatu irti mullasta (paitsi yhdeltä sivulta, joka on konstikkaampi juttu). Vanhojen tiilenpalasten ja kyllästettyjen lautakappaleiden avulla rakentelin jalat, joiden päälle asettelin vanhoja kuormalavoja.
Eihän se lattia-alan täyttäminen ihan justiinsa niin onnistunut - eihän siinä mittatilauskokoon päästy lähellekään. Keskelle virittelin sitten lankkuja, joiden päällä kyllä uskaltaa kävellä.
Ensi keväänä nähdään, lähtevätkö jalat roudan vaikutuksesta kovastikin liikkumaan. Ideani oli, että tässä ei rakenneta mitään Iisakin kirkkoa: niinpä melkein kaikki osat ovat irti toisistaan, käytin vain kaksi ruuvia yhden pönkäpuun kiinnitykseen.
Nyt sitten vielä oven edessä olevien laattojen uudelleen istutus - pyrkivät talvella nousemaan niin korkealle, ettei ovea saanut auki. Sitten tämä projekti onkin valmis. 
Kaiken sen sekalaisen maa-aineksen, jonka raavin liiterin alta, kärräsin pohjoisrajalla olevan ison kiven luo. Siihen muodostuu "Myyrämäki", jonka edustava laita köllöttää etelän suuntaan. Myyrämäki sen takia, että sinne alle tuli kaikenlaista puuta, kiveä, betonin palasia ja mustaa multaa, että saattaapi myyrille olla tarjolla kivoja koloja siinä mäessä, vaikkei syötävää olisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti