sunnuntai 16. elokuuta 2015

Jakamista

Nyt on montut täytetty ja vähän muutakin tehty. Kevätkukkivista jaoin arovuokkoja ja kultatyräkkejä. Istutin niitä uusiin paikkoihin. Jakaminen ei tällä kertaa täydellisesti onnistunut; jotenkin lapio pääsi luistamaan niin, että muutamia juuria irtosi kokonaan varsistaan. Pistin sitten kuitenkin niitä juuria multiin - katsotaan sitten keväällä, nouseeko niistä mitään. Sain kuitenkin muutamia tuppaita ihan kunnolla siirrettyä uutta kasvua yrittämään. 
Yhden keltavuohenkuusaman siirsin uuteen paikkaan. Olen katsellut sitä ja havainnut, ettei sen kasvu etene ollenkaan samaan tahtiin kuin muiden. Syyn löysin, kun tarkemmin tutkin sitä; alla ja vieressä on hirmuisen iso muurahaispesä. Paikkakin oli kovin kuiva ja pieni. 
Siinä tuumaillessa huomasin, että uudesta herukkapensaastani ('Pohjan Jätti') on syöty kaikki marjat. Joku aika sitten niitä vielä näkyi - ja näkyi myös maahan riivittyinä. Eipä jäänyt minulle mitään. Onneksi isommista pensaistani ei ole samalla tavalla rosvottu, mutta eipä ole niiden marjatkaan samanlasia pullukoita kuin oli Jätin marjat. Jotkut linnut käyvät myös marjatuomipihlajassa, joka tänä vuonna tekeekin enemmän marjoja kuin ennen. Marjat on rikottu ja sisukset syöty.
Nyt kukkii trumpettililja 'Pink Perfection' niin, että näyttää kuin torvet soittelisivat joka ilmansuuntaan.
Yksi tämän lajin varsista joutui jonkun eläimen (kissa tai jänis) tallomaksi ja katkesi. Muutamassa muussakin kukassa olen ollut näkevinäni tallomisen merkkejä. Sen jälkeen olen viritellyt oksista ja juurakoista esteitä: ovat aika ruman näköisiä, mutta jos asiansa ajavat niin olkoot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti