maanantai 10. elokuuta 2015

Kiviapajalla

Miten sitä törmääkin aina noihin kiviin? Ajatus oli raivata uusi penkki jaettaville kultatyräkeille, mutta jouduinkin kiviapajalle. Pari päivää tässä nyt sitten tuhraantui tämänkertaisten kivien kanssa. Mutta tulihan tätä saalista melkoinen kasa.
 Paikka oli taas joku vanha valtaoja, johon oli piilotettu kaikenkokoisia kiviä. Toiset piilottavat kiviä, ja yksi hurja tonkii ne ylös! Kivijuonne ojassa jatkuu eteenpäin, mutta sitä pitää ihmetellä joskus toiste. Kuvassa pikkukivet ovat nätisti montussa, koska käytin niitä apuna viimeisen, ison kiven nostamisessa. Tuon montun täyttäminen onkin sitten uusi urakka!
Komeasti ja korkealla kukkii nyt lilja 'Golden Stone':  
Liljoista on nyt eka kertaansa auennut 'African Queen': 

3 kommenttia:

  1. Tuo kivimäärä näyttää niin samalta kuin mitä meiltä löytyy ihan kaikkialta, mihin haluaa jotakin kuoppaa kaivaa. Joskus se harmittaa, koska pieniinkin istutusalueisiin menee niin kauan aikaa mutta toisaalta saa ilmaiseksi ihania kiviä roppakaupalla, joita voi sijoitella pitkin pihaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tiina, kommentista. Minustakin kivet ovat kauniita. Toisaalta pihassa on myös tekeillä paljon käytäviä, joiden reunoille voin jättää isoimmat kivet möllöttämään. Tänä aamuna ideoitsin kivistä niitä kivikehikoita, joita näkyy joskus lehdissä. Jokunen semmoinen voisi toimia rentojen kasvien tukena ja keramiikan jalustana. Täytynee syksyllä tehdä muutama.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyviltä käyttöajatuksilta kiville. :) Aika paljon niitä sitten kuluukin kun lähtee tekemään reunusta kukkamaihin tai polkuihin tai jotakin muuta kuten noita kivikehikoita.

    VastaaPoista