keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kivinen koe

Roimasti on tuota pientä kiveä; rupesinpa siis suunnittelemaan niistä pylväitä. Minulla on rakennustarpeina vain ne kivet ja verkkoaitaa. Verkkoaita on sitä noin metrin korkeaa, vihreällä muovilla päällystettyä "lanka-aitaa", jota kaupoista saa puutarhatarvikkeena rullalle käärittynä ja jonka silmäkoko on aika suuri. Syttyi mieleheni kuitenkin kysymys, miten tämä aita mahtaa kestää kivien painetta. Siispä kokeilemaan.
 Kasasin kivet pieneen ympyrään verkon sisälle. Tein tästä "totemista" niin korkean kuin verkko antoi mahdollisuuden, noin 90 cm. Halkaisija on noin 50 cm. Annan sen seistä siinä kokeeksi koko talven. Näin aluksi se vaikuttaa hyvin topakalta.
Toinen ideani on laatia verkosta pyöreä, noin 50 cm korkea rinki, jonka sisälle laittaisin kasvamaan lakoontuvaa hopeamarunaa. Tämmöisen ringin sisäkaari saattaa olla heikompi pysymään koossa kuin tuo pylväs. Mikähän ratkaisisi tämän ongelman? Betoriraudat siellä täällä pystytukina? Tai muotona voisi olla tämä: 

Nyt tuleentuva huiskunauhus näyttää siltä kuin
lunta ja kuuraa olisi kukintojen koristeena. Kukkiessaan se on keltainen. Huiskunauhuksesta sanotaan, että se pyrkii leviämään vinhasti mukuloidensa avulla.
Minä laitoin sen kasvamaan muovisen putkulan sisään, kun satuin semmoisen putkulan sattumalta löytämään.(Myöh huom; leviää myös siemenillään.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti