maanantai 12. lokakuuta 2015

Tämmöinen tähän

Paikka on neilikkaruusun alusta. Tämän päivän tuotos on kivireunus siihen paikkaan. Neilikkaruusun olin aikoinaan istuttanut oikein näkyvälle kummulle. Siitä vierestä tulee usein käveltyä omenapuun ohi. Kiviä oli taas kertynyt aikamoinen kasa, joten suunnittelin tekeväni niistä kivireunuksen ruusun alle. Suunnitelma meinasi tyssätä eilen, kun talikko kolahti taas nurmen alla köllöttävään kiveen. No, eilinen päivä meni könkätessä sen kiven ympärillä ja yrittäessä saada sitä ylös. Kivi olikin niin kuin possun ruho; painava ja pitkulainen. Kiven toinen pää meni hankalasti ruusun juurien alle, joten sekin oli haitaksi toiminnalle. Mutta nousihan se "possu" lopulta ennen pimeän tuloa.
Tänään sitten innolla tekemään kivireunusta.
Olikin kiva laatia sitä, kun oli lisäkivenä tuo "possu", joka on alkutilanteen kuvassa yllä oik. alakulmassa. Tämän päivän työurakka tulikin sitten valmiiksi ennen kello 16:ta. Mutta pienempiä kiviä jäi vielä kokonainen kasa!
Kuvassa kivireunus etenee tuonne pois päin, jossa se lopulta tavoittaa luonnon kivipaaden; sen pinta on maan tasassa tuossa talikon kohdalla. Siihen tämä seutukunta sitten tasoittuukin. Neilikkaruusun alla vasemmalla kasvaa grönlanninhanhikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti