lauantai 3. syyskuuta 2016

Sadevedet putkeen

Sadevettä keräävä vesitasku oli pakko asentaa entisen sadevesikaivon päälle, joten jouduin laittamaan maahan uuden. Se piti yhdistää vanhaan, maassa jutkottavaan putkeen, joka vie sadevedet pois. Kaivamalla se putki löytyikin noin 30 sentin syvyydestä.
Ensin tosin löytyi salaojituksen tarkastusputken pää siitä vierestä - hauska tietää, että siellä se on mullan alla. Vanha sadevesikaivo olikin aika "antiikkinen" - liekö tehty "ite-työnä". 
Vesitaskun ylhäältä tuleva muoviputki tuli kaivon ylle; sen putken kautta tulevat vesirännin ylimääräiset vedet alas.
Vesitaskun sisälle näkyy pääsevän koivun siemeniä ja muuta pikkutöhkää. Yritin putsata niitä pois sieltä tyhjennetystä säiliöstä, mutta toivoton urakka oli se. Temppu, että vedellä vähän laimentaa sitä pohjasotkua ja lorottaa sitä hanan kautta ulos, tuntui aika hyvältä, mutta sehän tukkesi hanan.  Onneksi rautalanka sopi hanan sisään, joten sain pahimmat tukot pois. Hana ei edes ole säiliön alimmalla kohdalla, joten pohjalle jää aina likainen vesisakka lilluamaan. Astialla lippoaminen ja pesusienellä imeminen eivät nekään olleet tehokkaita konsteja. Luovutin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti