tiistai 25. helmikuuta 2020

Pilviä kesäkuulta 4

Viime kesäkuussa tulikin kuvattua paljon pilviä. Tässä vielä muistojen haikailua niiden kuvien myötä, jotka otin juhannusaamuna.
Juhannus on melkoinen merkkipäivä, ja sen sää on jollakin tavalla merkittävä asia. Näyttipä olleen selkeätä juhannusaamuna noin klo 3:30.
Nouseva aurinko antaa väriä pieniin, kevyen näköisiin pilviin.
Tässä vielä toinen otos; tumma pilvilautta oli matalalla, ja sen takana oleva pilvenhöytäle oli korkeammalla pystyen heijastamaan auringon valoa.

tiistai 18. helmikuuta 2020

Pilviä kesäkuulta 3

Lumet hupenevat meiltä koko ajan. Tonttukin pystyy vaivattomasti kulkemaan tontillaan ja tekemään huomioita. Esimerkiksi sen, että jänönen on mielistynyt syömään japaninsaraa, joka on  ainavihanta laji. Jänö kaivaa vähät lumet pois ja pistelee saran lehdet poskeensa. Näköjään on kelvannut myös loistoangervon varret.
No, muistellaanpa kuitenkin viime kesäkuuta. Silloin pilvet venkoilivat taivaalla aika mukavasti. Nämä kaksi kuvaa ovat nääs samalta päivältä kuin edellisessä postauksessa olleet kesäkuun pilvet.


keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Pilviä kesäkuulta 2 ja vertailua

Sattuipa somasti tänään, kun meillä on kirkas talvipäivä. Otin pari kuvaa taivahan pilvistä. Kun niitä rupesin tänne blogiin laittelemaan, niin huomasin eräiden kesäkuun pilvien suuresti muistuttavan näitä tämän päivän pilviä. Tehdäänpä nyt sitten vertailua.
Tässä tämän helmikuun pilvet, jotka haipuivat pois melkoista vauhtia.


Ja sitten vertailuun ne viime kesäkuun pilvimassat. Ne näyttävät olevan jotenkin tiukemmassa kuin nämä helmikuiset, jotka ovat enemmän lämpäremäisiä.


maanantai 3. helmikuuta 2020

Pilviä viime kesäkuulta 1

Nyt kun tammikuu on taaperrettu ja luntakin on saatu sen verran, että ruusuille on voitu lapioida sitä suojaksi, voimme hetkeksi muistella viime kesää. Kesäkuussa 2019 säät olivat kovin vaihtelevia. Tässä yksi kuva pienestä, yksinäisestä pilvenhuttelosta, joka varmaankin hetken päästä haihtui pois.  Toinen kuva kertoo kauniisti, miltä näyttää ukkoskuuron jälkeen.

 

keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Pilviä toukokuulta 3

Tässäpä muutama kuva viime vuoden toukokuulta. Silloin itäisellä taivaalla lonkoili suuria kumpupilviä.Toisessa kuvassa olen rajannut edellä kuvatun pilven nousevaan muodostumaan. Siinä tyypillisesti näkyy ylöspäin kulkeva virtaus, jonka me tarkkailijat voimme havaita kasvavina, kupluilevina möykkyinä pilven ylimmässä osassa. 
Kaksi ylintä kuvaa kertovat kauniin ilman hajanaisista kumpupilvistä. Sen sijaan alimmassa kuvassa voisi olla kehittymässä raskaampia kumpupilviä, joista voi tulla sadettakin.

perjantai 17. tammikuuta 2020

Tammikuun aamuna

Tänään, tammikuisena aamuna, itäisellä taivaalla oli kahdenlaisia pilviä. Hyvin korkealla pysyivät paikoillaan kauniin pinkit yläpilvet, jotka heijastivat nousevan auringon värejä. Niiden edessä tummat, möykkymäiset alapilvet juoksivat hirmu vauhdilla pohjoiseen.


perjantai 10. tammikuuta 2020

Välillä tammikuun pilviä

Tammikuun 9. päivänä aamulla aurinko yritteli nousta valaisemaan. Yritystä mainostelivat muutamat alhaalla liikkuvat hajanaiset pilvet; pilviin tuli punaista kajoa sieltä nousevan auringon puolelta.

Tänään perjantaina 10. päivänä on toivottavasti kirkasta tuolla taivahalla. Siellä on nähtävissä kuun puolivarjoinen pimennys.