sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Suunnitelmia muistiin 2

Kirjaan tässä muutamia suunnitelmia tulevan kesän varalle. Laitan pikkusuunnitalmia kunkin erikseen omaan artikkeliinsa, niin on vähän helpompi selata jäljestä päin.
Eteläiselle nurkalle kaavailen laittavani uusia pikkupensaita: nurkimmaiseksi mustilanhortensian (ei siis kuutamohortensiaa, koska mustila kukkii vähän myöhemmin kuin kuutamo). Siellä olevien pensaiden lomaan suunnittelen koivu- ja rinneangervoja ainakin viisi kappaletta. Silloin se kulma täyttyy pensaista, eikä tontun tarvitse hommata sinne perennoja hoidettaviksi.
Lähelle ruusumäkeä ja kiiltoheittä olen kovasti puntaroinut kahta vaihtoehtoa: joko vuorimänty tai pari kultaherukkaa. Vuorimänty tietäisi joka vuotista leikkausta kasvuversoista ja myöhemmin ehkä alaosan kaljuuntumista, kultaherukat olisivat vaivattomia ja siihen melko huonoon paikkaan sopeutuvia. Kultaherukka tekee lehdet aikaisin ja myös pitää niitä roikkumassa hyvin myöhään: näin huomasin ainakin viime syksynä omista kultaherukoistani. Kultaherukka on lisäksi pystylinjainen puska, joten ne eivät riitelisi lähellä olevien tuijien kanssa. Taidanpa päätyä kultaherukoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti