keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Häirintää vuohenputkelle

Kesäkuun puolella sain laitettua kaikki taimet ja siemenet maahan. Sen jälkeen koitti taistelu vuohenputkea vastaan - taas kerran. Nyt strategiani on aiheuttaa suurta häirintää kääntämällä talikolla maata ja heittelemällä juuristoa pois. Kun saan talikolla multapaakun irti, heittelen sitä ilmaan, mullat tippuvat alas, ja juurakko jää talikon piikkeihin. Juuret heitän kuivumaan pihalle pressun päälle.
Aikaisempina vuosina en kerennyt paljoa tälla tavalla raivaamaan, koska istutettavia oli paljon. Nyt vihdoin olen päässyt kääntämään kolmen ruusupensaan väliset alueet, jotka ennen iloisesti kasvoivat vuohenputkea. Siinä samalla olen pystynyt yhdistämään keskitontilla olevia kukkapenkkejä yhtenäiseksi alueeksi.
Kuvassa on näitä alueita kivikko, perennakeskus  ja koristeomenapuun tienoo (väritetty vihreällä). Perennakeskuksesta oikealle on uusi terassi ja ruusukaari, joiden alue oli peiton alla viime vuoden ajan. Samoin oli peitettynä omenapuun yläpuolinen E:llä merkitty alue. Toukokuun puolella ehdin perkaamaan A-alueen ja nyt "häirintäperkauksena" olen tonkinut B-alueen, C-alue odottaa vielä muutaman päivän käsittelyyn pääsyä. D-alue on nyt vuorostaan peiton alla; se on ehkä rikkaruohotonta ensi vuonna.
Ongelma on siinä, että "häirintäperkauksella" lähtevät suurimmat periyttäjä-juurakot, mutta pieniä juuren paloja jää multaan paljon. Mistä löytyisi se aika, joka menee tarkkaan kitkemiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti