torstai 3. syyskuuta 2015

Monitoimiurakkaa

Kirpputorilta ostin halvalla pari pakettia muovista nurmikkonauhaa. Sen innoittamana rupesin uudistamaan kivikkopenkkiä keskellä pihaa. Kivikkopenkin ongelma oli, että sen rajaus nurmikosta pienillä kivillä ei oikein onnistunut: kivien alla oli kyllä mustaa eristyskangasta, mutta kivien väliin kertyi humusta, ja heinät kasvoivat siinä kivien välissä. Juolavehnän juuret olivat oikein ommelleet itsensä siihen kankaaseen kiinni! Nytpä kokeilen sitten tätä muovista reunusta.
Samalla laajennan penkkiä, otan nurmea alta multineen pois ja korvaan sen kivillä, soransekaisella uudella mullalla ja koristekivillä. Samalla saan oikaistua reunaa pyöreämmäksi, jotta siitä ulkoreunalta on helpompi ajaa ruohonleikkurilla.
Poistetusta nurmikerroksesta sain ravisteltua irtomultaa; sitä ripottelin pihanurmelle, jossa tuntui olevan pikkumonttuja autojen jäljiltä. Nurmipaakut vein rajalla olevalle "tekomäelle". Siihen mäkeen sain piilotettua kolme vanhaa betoniruukkua, joista en yhtään tykännyt. Yksi niistä oli jo rikki. Näin sukeutui yhdestä työstä kolme.
Nyt on parhaassa kukkimisvaiheessa lilja 'Starlight Express'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti